Gradinita si comunitate

Gradinita si comunitate

Comunitatea este un ecosistem uman. Sa incerci a educa un copil fara a tine cont de comunitate ar fi ca folosirea fertilizatorilor, fara a lua in consideratie starea generala a solului.


Privim comunitatea din doua puncte de vedere: in primul rand copilul vine dintr-o comunitate deja formata – familia ; in al doilea rand incercam crearea unei comunitati la nivel de grupa, aceasta devenind o noua familie, deoarece stim ca o mare parte a timpului copilul si-o petrece in gradinita, in ziua de azi.
Procesul de invatare nu se opreste niciodata in timpul vietii, asa ca gradinita noastra isi propune sa se imbunatateasca continuu la nivel colectiv si individual.


Ne dorim ca familiile sa fie implicate in procesul pedagogic si sa colaboreze cu echipa educationala. Buna comunicare intre parinte si educator, colaborarea in echipa pentru fiecare copil in parte, este cel mai important mod de a sprijini dezvoltarea copilului.

De asemenea, vom crea o comisie mixta compusa din doi reprezentanti ai echipei pedagogice si doi reprezentanti ai comunitatii, care vor colabora pentru a genera impreuna dinamica functionarii gradinitei.
Organizam saptamanal o seara in care familiile si educatorii se intalnesc pentru a discuta despre teme care ne preocupa pe toti, legate de cresterea copiilor si a parentingului constient.