Programul educativ

Prin programul nostru de educatie integrala, copiii (incepand cu varsta de 2 ani) vor fi introdusi in toate ariile disciplinare prin intermediul povestilor, artelor si jocului, oferindu-le astfel o baza solida pentru dezvoltarea cognitiva si senzoriala. Metoda noastra urmareste stimularea curiozitatii si interesului copiilor pentru lume si a dispozitiei launtrice de a o cunoaste prin explorare, trairi personale, relationare cu ceilalti si cu mediul din jur.

Urmarim dezvoltarea completa a copilului : fizica, emotionala, intelectuala si spirituala, in armonie cu natura, in concordanta cu ritmul sau de crestere si dezvoltare.
Mai importanta decat competita este joaca, mai importanta decat victoria este participarea, mai importanta decat destinatia este calatoria. Cu aceste ganduri pornim la drum in fiecare dimineata si construim un mediu in care fiecare copil invata in ritmul sau si creste frumos.

In activitatile educative zilnice: limba si comunicare (premisele scris-cititului), stiinte (cunoasterea mediului, activitati matematice), om si societate (activitati de cunoastere si dezvoltare a sinelui - dezvoltarea independentei, autonomiei si cooperarii), estetica si arte (activitati artistico-plastice si activitati muzicale) si domeniul psihomotric - respectam curriculum-ul stabilit de Ministerul Educatiei, adoptand metodele si principiile proprii.

In programa de baza sunt incluse limba engleza (pentru copiii de peste trei ani) si o seara pe saptamana de distractie in stilul nostru: citim povesti pe care le acompaniem cu instrumente muzicale traditionale pentru a crea o atmosfera cu adevarat de poveste ; realizam propriile spectacole de teatru de papusi sau vizionam un film pentru copii, proiectat pe un ecran uriaaas. De asemenea, copiii pot alege din oferta noastra de cursuri optionale, dupa interesele si preferintele lor.

Activitati optionale (neincluse in taxa):

- pictura, modelaj, teatru, creativitate muzicala, engleza, franceza, scrima, circ, gimnastica medicala, inot, mindlab, ikedoo

Activitati extracurriculare :

- iesiri in natura, la ferma, la teatru, la padure , la muzeu, etc…

Activitati speciale, pentru parinti si copii:

- ateliere de parenting
- sesiuni de terapie prin arta - pentru copii care intampina dificultati de adaptare la anumite situatii, in diferite momente si etape ale dezvoltarii lor.