Colaboratori

 

Gradinita Mariposakids - Loredana MitrutLoredana Mitrut

Profesia mea actuala este cea de muzicoterapeut.

In urma cu 11 ani am absolvit sectia de pedagogie muzicala in cadrul Universitatii de Muzica Bucuresti, cu specializare pian. Dupa ce am nascut-o pe fetita mea, Dara, am simtit ca vreau sa fac altceva cu muzica. N-am mai vrut s-o predau, ci am dorit s-o folosesc in scop terapeutic.
Am dorit sa-i ajut pe oameni prin intermediul ei. Dorinta mi s-a indeplinit cand am avut sansa de a merge in Franta pentru o perioada si a face o formare profesionista in muzicoterapie in cadrul Centre International de Musicothérapie din Paris.
M-am intors aici si incerc sa pun in aplicare ceea ce am invatat.
In paralel cu muzicoterapia, organizez ateliere de creativitate pentru copii si ateliere de dezvoltare personala pentru adulti.


 

Gradinita Mariposakids - OtiliaOtilia Mantelers

Sunt mama a trei copii aventuroşi şi plini de joacă, Yuri, Anna şi Kim, care îmi dezvăluie lumea în trei feluri diferite. Si care mi-au arătat că pentru a înţelege şi pentru a te face înţeles de copii, unul din cele mai importante lucruri pe care trebuie să le faci este să ştii să te joci. Aşa că m-am pus pe treaba şi mi-am însuşit acest limbaj magic cu care poţi deschide chiar şi drumurile cele mai dificile către inima unui copil.

Astfel, am devenit trainer de Playful Parenting şi, datorită relaţiilor uneori tumultuoase dintre cei trei copii ai mei, şi de Rivalităţi între Fraţi, dezvoltând două cursuri cu acelaşi nume. Aceste cursuri s-au născut pentru că am vazut că jocul e aerul pe care îl respiră copiii zi de zi: şi atunci când învaţă, şi atunci când îsi exprimă bucuria sau tristeţea, şi atunci când îşi povestesc fricile si îngrijorările.

Din februarie 2012 a luat naştere şi blogul meu, Joc şi Emoţii, un concept pe care l-am dezvoltat din dorinţa de a împărtăşi părinţilor un mod de a interacţiona cu copiii prin joc şi deschiderea totală a sufletului.


Gradinita Mariposakids - Petronela & VladPetronela & Vlad Tanase sau Compania de Teatru de Animatie PurAnima, vorbim
de doi oameni, actori si artisti plastici dedicati artei teatrale pentru copii si parinti. Tineri,noncomformisti, cu o mare realizare personala, ofetita minunata, Amina Maria, in cel mai mare si de succes turneu al lor, in Korea de Sud, la Festivalul international al artelor, Gyonju 2011.

Compania de Teatru "PurAnima”

Purima Petronela, Vlad Tanase, si Florentina Tanase, membrii fondatori din 2008.
Proiectul Companiei de Teatru PUR' ANIMA are calitatea de-a fi unic si original in peisajul cultural artistic din Romania.

Promovarea artei teatrului de animatie, cu papusi si marionete, pentru adulti, in tara noastra va aduce cu sine dezvoltarea mijloacelor de expresie artistica in domeniul teatral. Spectacolele trebuie promovate in mediile cultural artistice pentru a informa publicul larg despre existenta acestui curent teatral.

Cel mai nou proiect al Companiei este un show de marionete celebre: Gata de concert este primul band rock in miniatura, ce apartine celor de la THE ROLLING STRINGS, avatarii celebrilor artisti de la THE ROLLING STONES, si surpriza Eurovisionului din acest an, PAULA SELLING & OVI.


Mariposakids - Monica ReuMonica Reu împartaseste metoda CNV din anul 2004 si este formator autorizat CNFPA. Este singurul trainer român de Comunicare Nonviolenta certificat de Center for Nonviolent Communication din Statele Unite.

Organizeaza si sustine workshop-uri pentru cadre didactice, parinti si cupluri.
Din anul 2007 este presedintele Asociatiei pentru Comunicare Nonviolenta (www.nonviolenta.org) cu sediul în Bucuresti, organizatie ce are ca scop promovarea principiilor CNV in societatea româneasca.

Unul dintre invatatorii sai intr-ale comunicarii empatice este fiica ei, Emma, in varsta de doi ani